FOTO: Nezavisne

U dijelovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmjerena, a jutros oko 4.00 u Splitu je izmjeren udar bure od čak 176 kilometara na sat. Nevrijeme u ostatku regiona.

Bura u Dalmaciji je najveća poznata brzina vjetra izmerena u tom gradu. I u ostatku regiona nevrijeme.

U pojedinim dijelovima Splita granje i drveće pada na puteve, par stabala je u Trogiru pao na automobile, a jak vjetar oborio je saobraćajne znakove, prenosi "Dalmacija danas".

Udari vjetra od čak 176 km na sat obarali su stabla, saobraćajne znakove i dalekovode, u prekidu su trajektne linije, potopljeno je nekoliko jahti, a zatvorene su i pojedine dionice auto-puteva.

U Splitu je izmjerena temperatura od -1 stepena, dok je, kako se navodi, subjektivni osjećaj -11 stepeni, prenosi sajt i dodaje da je na Dinari izmjereno -17.

Zbog jake bure, u prekidu su trajektne i katamaranske linije ka ostrvima, a zabilježeno je i par potopljenih jahti u Trogiru.

Zbog orkanske bure koja duva na jadranskom primorju tunel Sveti Rok i most Franjo Tuđman kod Dubrovnika zatvoreni su za saobraćaj. Zatvoren je i autoput Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i državni put Maslenica - Zaton Obrovački, dok je za teretna vozila zatvoren put Solin - Klis, prenosi Dalmatinski portal. Za teretna vozila zatvorena je i Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja, kao i Paški most.

U toku noći u Hercegovini je počeo da duva jak olujni vetar koji je napravio dosta problema u saobraćaju, a jedna osoba je povrijeđena. Vjetar sa udarima do 100 kilometara na sat lomi stabla u Mostaru, prenosi sarajevski Klix.

Jedna osoba u Mostaru je zadobila lakše tjelesne povrede pošto je stablo palo na putničko vozila, a povrijeđeni je hospitalizovan na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici.

Oštećeno je nekoliko automobila, a na pojedinim objektima došlo je do obrušavanja fasada. Jak olujni vetar koji je tokom noći duvao u Trebinju, devastirao je Gradski park, a veliku štetu pretrpeli su zatvoreni bazen, čija je gradnja u toku, kao i brojni privatni objekti.

U Gradskom parku vjetar je tokom noći iščupao više stabala i tom prilikom oštetio javnu rasvjetu, zelenu površinu i staze, a na bazenu, čija je gradnja u toku, vjetar je odnio tek postavljenu krovnu konstrukciju i bacio je u rijeku Trebišnjicu, prenosi N1 BiH i dodaje da su ostaci krovne konstrukcije razneseni dva kilometra rijekom.

Jak olujni vetar oborio je danas u Baru veliku skelu postavljenu radi renoviranja hotela u Bulevaru dinastije Petrović.

Tom prilikom niko nije povređena, prenosi sajt Jedro.bar. Kako se navodi, u Baru je veoma hladno, a meteorolozi su izdali uopozorenje na jak vjetar na ijcelom crnogorskom primorju.  

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )