FOTO: Nezavisne

Najmanje 13 osoba stradalo je u incidentima izazvanim nevremenom koje je zahvatilo Evropu od proteklog vikenda, a najviše njih stradalo je u lavinama.

U Norveškoj je potraga za četvoricom skijaša obustavljena zbog obilnih snježnih padavina i slabe vidljivosti, a smatra se da su Šveđanka (29) i trojica Finaca (29, 32 i 36) najvjerovatnije stradali u lavini koja je pogodila dolinu nedaleko od grada Tromsoe, prenosi AP.

U Rumuniji je pronađeno tijelo smrznutog muškarca (67) na parkingu u gradu Slatina na jugu zemlje, a kako se navodi, u toj zemlji temperature dostižu do minus 24 stepena.

U Austriji stotine stanovnika je zarobljeno u kućama, a putevi su blokirani, dok u pojedinim dijelovima nema struje. U pojedinim dijelovima te zemlje obustavljena je nastava u školama.

U ponedeljak uveče 11 njemačkih planinara spaseno je na planini nedaleko od Salcburga, gdje su od petka bili skoro bez hrane i bez struje.

Foto: Tanjug/AP

Još ljudi je stradalo u lavinama u Švajcarskoj, Austriji i Nemačkoj. Aerodrom Šiphol u Amsterdamu najavio je odlaganje i otkazivanje letova, a holandski avio-prevoznik KLM otkazao je čak 159 letova po Evropi.

I u Slovačkoj su otkazani brojni letovi. Snažne snježne oluje i jaki vjetrovi zabilježeni su u centralnoj Skandinaviji, gdje su brojni dijelovi regiona ostali bez struje.

U Grčkoj u regionu Atine i obližnjim krajevima zatvorene su škole zbog snijega koji je napadao, a pojedini planinski putevi su zatvoreni. Zbog uslova u prihvatnim centrima u Grčkoj brojni migranti su protestovali, a navodi se da je u pojedinim dijelovima temperatura pala na minus 20.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )