FOTO: N1

Trinaest ljudi je poginulo u jakim kišama i poplavama koje su noćas i jutros zahvatile južni francuski departman Od, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske novi i dalje privremeni bilans ovog nevremena.

Prethodni bilans bilo je sedam mrtvih i pet teško povrijeđenih.

Portparol Ministarstva dodao je da se jedna osoba vodi kao nestala, a da je pet teško povrijeđeno u bujičnim poplavama koje su protutnjale kroz gradove. On je rekao da je devet od 13 poginulih u jednom gradu Treb, u departmanu Od.

Civilna zaštita je objavila da je jutros evakuisano hiljadu stanovnika opštine Pezans u departmanu Od zbog rizika od prelivanja brane.

Evakuacija preostali 1.500 stanovnika te opštine je za sada zaustavljena, naveo je isti izvor.

Departman Od gdje je vodostaj narastao na nivoe koji nisu viđeni od 1891. godine, od jutros u 6.00 je pod "crvenim" meteorološkim upozorenjem.

U tom departmanu je za nekoliko sati palo kiše kao za tri mjeseca, saopštilo je ranije Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Premijer Eduar Filip popodne će posjetiti pogođenu oblast. On je rekao da je tamo već raspoređeno 350 vatrogasaca, da stiže još toliko, i da je angažovano sedam helikoptera civilne zaštite, Žandarmerije i vojske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )