FOTO: kurir.rs

BEOGRAD - Poslanička grupa "Mi snaga naroda - prof. dr Branimir Nestorović" saopštila je danas da je u ponedjeljak tužila Vladu Srbije, kao autora i predlagača Zakona o rodnoj ravnopravnosti.

U saopštenju se navodi da je ta poslanička grupa "zbog problema nastalih u primjeni rječnika, gramatike i pravopisa srpskog jezika i "rodno osjetljivog jezika", za koji ne postoje rječnik, gramatika i pravopis" tražila od Vlade Srbije da joj dostavi akte i ukaže na osnov po kojem je u Srbiju, "pod prijetnjom kažnjavanja, uvela nejasne i nepoznate dženderske pojmove: gender identities/rodni identiteti; gender/rodno osjetljiv jezik; gender/rodno senzitivan jezik; gender/rodna ravnopravnost".
 
Kako se navodi, Vlada Srbije donijela je rejšenje kojim je odbacila takav zahtjev, pa je poslanička grupa podnijela tužbu protiv Vlade Srbije i od suda traži da prinudi Vladu da ispuni zahtjeve poslaničke grupe.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )