FOTO: srna

PARIZ - Nekoliko stranih zemalja, uključujući Poljsku, poslaće vojnike da pomognu Francuskoj u jačanju bezbjednosti u vrijeme održavanja LJetnih olimpijskih igara u Parizu, izjavio je neimenovani zvaničnik francuskog Ministarstva odbrane.

"Nekoliko stranih država će pojačati odbranu u određenim kritičnim sektorima, poput kontrolisanja specijalizovanih pasa, gdje je ogromna potreba", naglasio je zvaničnik, prenosi AFP.
 
Prema njegovim riječima, postupak je u skladu sa sličnom praksom u prošlosti.
 
Francuska policija učestvovala je u osiguranju određenih lokacija tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu u Kataru 2022. godine.
 
Poljska je ranije saopštila da će poslati vojnike u Francusku radi pomoći u pojačanju obezbjeđenja tokom Olimpijade, ali nisu objavljeni drugi detalji.
 
Francuska je domaćin Olimpijade od 26. jula do 11. avgusta i povećala je stepen bezbjednosti na najviši nivo nakon napada na koncertnu dvoranu "Krokus siti hol" u Moskvi u kojem je u petak, 22. marta, ubijeno najmanje 143 ljudi.
 
Francuski ministar obrane Sebastijan Lekornu 18.000 vojnika biće angažovano tokom Olimpijade, uključujući 3.000 koji će biti odgovorni za nadzor iz vazduha. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )