FOTO: Glas Srpske

BUDVA - Na službenom ulazu u zgradu Opštine Budva došlo je do tenzija nakon što je okupljenima javljeno da je došlo do primjene sile i da je povrijeđen mladić.

To je izazvalo revolt okupljenih koji su uzvikivali "nećemo mafiju".

Bačen je i kamen u pravcu policije nakon čega su funkcioneri koji se nalaze između kordona policije i građana upozorili da nema napada na policiju. Funkcioneri Opštine smirili su masu, prenose Vijesti.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako crnogorska policija primjenjuje silu nad mladićem koji je kasnije prebačen u Dom zdravlja.

Predsjednik SO Budva Krsto Radović rekao je da ne smiju dozvoliti da se isprovocira masa, "jer je to cilj onih koji su unutra zgrade".

Veliki broj građana je došao ispred zgrade Doma zdravlja gdje se trenutno nalazi povrijeđeni mladić Đorđe Đurašević.

On je nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja, transportovan u risansku bolnicu.

- Policija u Budvi preduzima aktivnosti na utvrđivanju prekršajne i krivične odgovornosti za napad na policijskog službenika - saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

U saopštenju je navedeno da je ispred zgrade opštine Budva "muškarac čiji su inicijali Đ.Đ. (24), nakon verbalnog napada, fizički nasrnuo na službenika Uprave policije".

- Đ.Đ. je odbio da postupi po upozorenjima i naređenjima koja su mu izdata od pripadnika policije - navedeno je u saopštenju.

Iz policije su naveli da se Đ.Đ. javio u medicinsku ustanovu, te da se preduzimaju aktivnosti na utvrđivanju njegove odgovornosti.

Građani su od jutros okupljeni ispred zgrade opština Budva, a jutros su službenici privatnog obezbjeđenja izgurali iz zgrade Opštine Budva predsjednika Opštine Marka Carevića. On je, kako je to i najavio jutros krenuo na posao, ali su ga službenici privatnog obezbjeđenja u tome spriječili. Carević je zajedno sa šefom kabineta Nikolom Jovanovićem izguran iz zgrade Opštine.

Pripadnici obezbjeđenja na grub način iz zgrade Opštine su izgurali i kamermana Televizije Vijesti.

Građani danas neće moći da ulaze u zgradu Opštine i koriste usluge.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )