FOTO: Screenshot

Putnički i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu željezničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza na pruzi u Ratkovu kod Odžaka.

Svi povrijeđeni u sudaru vozova su sinoć zbrinuti u bolnici u Somboru, a kako je jutros rečeno iz te zdravstvene ustanove, troje pacijenata je teže povređeno, od kojih jedan životno ugrožen.
 
"Našim odjeljenima javila su se 52 pacijenta. Od troje težih jedan je životno ugrožavajuće povrijeđen sa povredom jetre, drugi je imao serijski prelom rebara obostrano i treći je imao prelom donje vilice. Oni su srednje životne dobi. Ostali pacijenti su imali lakše povrede. Osmoro je pregledano od strane ORL specijaliste, dvoje od strane oftalmologa. Zadržano je više pacijenata i sa lakšim povredama, ali u cilju opservacije“, naveo je šef Urgentne medicine somborske bolnice dr Aleksandar Dikić.
 
Prema njegovim riječima pacijenti koji su povrijeđeni u sudaru dva voza su različite životne dobi, od trogodišnjeg djeteta do ljudi pri kraju sedme decenije.
 
"Problem je bio što je to bio petak uveče i što se studenti vraćali iz Novog Sada i odlazili ka unutrašnjosti Vojvodine. Prvi pacijent javio se oko pola devet sinoć, onda su pristizali i drugi i sa zbrinjavanjem svih povređenih pacijenata završili smo do jedan sat posle ponoći“, navodi sagovornik.
 
Uprkos tome što su imali veliki nalet povređenih u isto vrijeme, uspjeli su vrlo brzo, kako kaže dr Dikić, da se organizuju u bolnici kako bi sve pacijente zbrinuli.
 
"Svi su se sjatili sinoć, radilo je četiri hirurga, nas troje specijalista urgentne medicine, baš smo napravili ekipu i zbrinuli ljude. Ja inače radim sam kao specijalista urgentne medicine uz ljekara opšte prakse, i nas dvoje pokrivamo cijeli Zapadnobački okrug što se tiče urgentnih stanja. Ali kad se pročulo da se dva voza sudarila, došle su i druge kolege, i napravili smo ekipu od 10 do 12 specijalista koji su preuzeli, što se kaže, lavovski dio posla“, navodi ovaj ljekar. 

Kako ističe, sreća u nesreći je bila to što je jedan od dva voza, koja su učestvovala u sudaru, bio teretni i nije imao putnike, te je i broj povređenih putnika bio manji, nego što bi bilo da su u bila dva putnička voza.
 
Podsjetimo, iz MUP-a je sinoć rečeno da je nesreća prijavljena oko 19 časova i 10 minuta. Putnički i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu željezničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza na pruzi u Ratkovu kod Odžaka.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )