FOTO: null

U dokumentarnoj emisji "Priča o nama" koju na kanalu Nacionalna geografija vodi poznati holivudski glumac Morgan Frimen (80) iznijete su tvrdnje da je srpski narod kriv za rat na prostorima bivše Јugoslavije, kao i za genocid i etničko čišnjenje u Srebren

List navodi da se u epizodi koja je prikazana u nedjelju pokazuje Frimen u Sarajevu i Srebrenici gdje se susreo sa bh. novinarem Senadom Hadžifejzovićem i njegovim sinom Feđom. U emisiji su nekoliko puta iznijete tvrdnje da su Srbi apsolutni krivci za rat na prostorima bivše Јugoslavije.

Frimen je kasnije dao intervju novinaru Senadu Hadžifejzoviću u kojem je izjavio da mu je izuzetno drago što je u BiH, a kada je nabrajao republike nastale raspadom Јugoslavije pomenuo je i Kosovo kao nezavisnu državu, navodi "Kurir".

Iako je, kako list primjećuje, emisija snimljena kao dokumentarna, nikome iz novinarske ekipe nije palo na pamet da čuje i drugu stranu i istraži sve čionjenice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )