FOTO: Glas Srpske

SARAJEVO - Zaposleni u Ministarstvu civilnih poslova nezadovoljni su djelovanjem odlazećeg ministra Adila Osmanovića koji, kako tvrde, na sve načine u drugi plan stavlja Srbe i Hrvate, najviše kada je u pitanju zapošljavanje.


-  Nepotizmu, stranačkoj i nacionalnoj bahatosti Adila Osmanovića nema kraja ni u trenucima kada napušta Ministarstvo civilnih poslova BiH. Odabrana grupa ljudi koji su njegovim dolaskom u ministarstvo unapređivani u rekordnom vremenu, koji su birali sektore po slobodnom izboru, a ne po znanju i stručnosti, za oproštaj je dobila putovanje u Kinu - rekao je “Glasov” izvor iz Ministarstva civilnih poslova.

Sagovornik našeg lista tvrdi da je riječ o “poklon putovanju” koji su dobile Belma Čaušević, Alma Ćatović, Indira Hodžić, Aida Džaferović, Emina Osmanović i Sanela Turković. Naime BiH je od Kine dobila poziv za učešće na obukama koje se tiču kulture, nauke i obrazovanja i ove radnice Ministarstva civilnih poslova su dobile priliku da odu u Aziju, iako nisu relevantne za učešće u tom programu.

Osim toga, kako dodaje naš sagovornik, nedopustivo je da se na takve obuke, odnosno seminare  i putovanja šalju samo Bošnjakinje jer u Ministarstvu civilnih poslova ne rade samo Bošnjaci.

Pokušali smo da u Ministarstvu civilnih poslova dobijemo odgovore o svemu ovome, ali odgovori su bili šturi. Portparol ministarstva Zorica Rulj dostavila je vrlo uopšten odgovor u kojem se kaže da je Ambasada Narodne Republike Kine Ministarstvu civilnih poslova BiH dostavila plan multilateralnih seminara u Narodnoj Republici Kini za 2019. godinu i da je poziv sadržavao kriterijume za prijavu.

- Poziv je proslijeđen svim organizacionim jedinicama u Ministarstvu civilnih poslova, što znači da su svi bili upoznati s njim i imali pravo prijave ukoliko ispunjavaju uslove. Svi državni službenici iz ministarstva koji su ispunjavali uslove i imali želju da se prijave dobili su saglasnost resornog pomoćnika u sektoru u kojem su zaposleni, a na osnovu te saglasnosti i odobrenje ministra da se prijave. Jedini zainteresovani su bili upravo službenici koji su otišli na seminare u Kinu, dakle nijedan državni službenik nije odbijen - rekla je Rulj. Dodala je da je troškove učešća na seminarima snosio organizator.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )