FOTO: Glas Srpske

Priština - Uhapšeno je pet osoba na jednoj privatnoj klinici na Kosovu zbog sumnje da su počinili nezakonite transplantacije i da su trgovali ljudskim organima, saopštila je danas kosovska policija.

Kako se navodi, na osnovu informacija dobijenih od Direkcije za istrage trgovine ljudima (DHTK), 2. i 3. aprila je sprovedena policijska akcija pretraživanja jedne privatne klinike na području Prištine, kada je pet osoba uhapšeno zbog sumnje da su počinili krivična djela „nezakonite transplantacije i trgovine ljudskim organima i ćelijama”, „neodgovornog liječenja” i „suizvršilaštva”.

U saopštenju koje je prenijela prištinska „Gazeta ekspres”, navodi se da je istraga o ovom slučaju pokrenuta prije nekoliko mjeseci i vođena je u saradnji i koordinaciji sa Osnovnim tužilaštvom i Odeljenjem za teške zločine.

Materijalni dokazi su izdvojeni, među kojima su medicinski dokazi, četiri mobilna telefona i 500 evra u gotovini.

Zbog otkrivanja nepravilnosti, odlukom Zdravstvenog inspektorata, zatvoreno je odjeljenje u kome su izvršene IVF usluge u ovoj klinici, prenio je Tanjug.

Policijski pritvor u trajanju od 48 sati određen je za četiri osobe, dok je peta oslobođena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )