FOTO: null

SARAJEVO / BANJALUKA – U pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine juče je pao prvi snijeg, što je doprinijelo velikom padu temperatura vazduha.

Tako je jutros u devet sati najniža temperatura od -4 stepena Celzijusa izmjenerna na Bjelašnici. Na Sokocu je bilo samo 1,9 stepeni, dok su Čemerno i Ivan Sedlo bili topliji za svega 0.1 stepen.

Veoma hladno bilo je i u Bugojnu gdje je izmjereno tri stepena, a u devet sati u Han Pijesku, Sanskom Mostu i Tuzli temperatura vazduha je iznosila četiri stepena.

Što se tiče najviših temperatura, najtopliji je bio Mostar sa 16 stepeni. U Stocu je bilo jedan stepen manje, dok je u Bileći bilo 10,8 stepeni, a u Gradačcu 10.

Temperatura vazduha izmjerena u Banjaluci u devet sati bila je 6,8 stepeni, dok je Sarajevo bilo hladnije za 0,8 stepeni.

Meteorolozi tokom dana prognoziraju sunčano i svježe vrijeme za ovo doba godine sa malom do umjerenom dnevnom oblačnošću.

Vjetar umjeren do jak sjevernih smjerova, u Dinaridima jak i vrlo jak sjeverni a u Hercegovini jaka bura.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 12°C do 17°C, u planinama od 7°C, na jugu do 20°C.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )