FOTO: Nezavisne

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjom djevojkom i 27-godišnjim mladićem koji su osumnjičeni za počinjenje sedam krađa i jedan pokušaj krađe. Policija navodi kako se sve odvijalo na području Maksimira i Novog Zagreba.

Mladić i djevojka su po prethodnom zajedničkom dogovoru dolazili na javne parkinge. Od 7. januara do 23. februara su na vučno vozilo, popularnog "pauka," namijenjeno za prevoz automobila utovarili lične automobile marke Honda, BMW, Mitsubishi, Audi i Škoda bez registarskih oznaka. 
 
Automobile su zatim smještali na zasad nepoznatoj lokaciji i naknadno ih prodavali trgovačkom preduzeću koje se bavi reciklažom na području Jankomira. Takođe se sumnjiče da su 3. marta i 1. aprila koristeći vučno vozilo marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka otuđili lične automobile marke Škoda i Opel. 
 
Sajlom su ih podizali na vučno vozilo i zatim odvozili u nepoznatom smjeru. 1. aprila su na parkingu u Balokovićevoj ulici u Novom Zagrebu pokušali otuđiti vozilo marke BMW italijanskih registarskih oznaka, ali su ih zaustavili policajci. 
 
Kaznenim djelima prouzrokovali su ukupnu materijalnu štetu od oko 12.700 evra. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, dok su kaznene prijave dostavljene Opštinskom kaznenom tužilaštvu u Zagrebu, prenosi "Index".
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )