FOTO: Anadolu Agency

Obilne snježne padavine i niske temperature zahvatile su nekoliko evropskih gradova među kojima su i Berlin, London i Brisel.

Glavni grad Belgije, Brisel, suočen je s niskim temperaturama vazduha i obilnim snježnim padavinama što se u proteklih nekoliko dana negativno odrazilo na odvijanje svakodnevnog života.

Temperatura vazduha u Briselu u proteklim danima pala je na devet stepeni ispod nule, a snijeg je prekrio grad.

Meteorolozi najavljuju povećanje temperatura krajem sedmice, bez padavina.

Slična situacija je i u Berlinu gdje ekstremno niske temperature vazduha otežavaju obavljanje svakodnevnih poslova. Dok stariji nastoje učiniti trotoare i saobraćajnice prohodnima, mlađi koriste priliku za dobru zabavu na snijegu.

Mnogi ljudi i u Londonu odlučili su izaći u park iako je snijeg padao skoro cijeli dan.

Ni niske temperature vazduha nisu spriječile stanovnike Londona da se bave sportom i posjete Hyde Park, St. James's Park i Green Park.

Ipak, dio njih je ostao kod kuće, ne samo zbog nepovoljnih vremenskih prilika nego i zbog poštovanja mjera uvedenih radi sprečavanja širenja zaraznog oboljenja COVID-19.

Naime, prema prognozi meteorologa i kod nas će od četvrtka sa padom temperatura vazduha, kiša će preći u susnježicu i snijeg, a do kraja dana padavine će prestati. Za vikend hladno i bez padavina.
Minimalne jutarnje temperature vazduha u Bosni i Hercegovini variraće od 4°C do 9°C. Najviše dnevne temperature između 10°C i 16°C. Od sredine sedmice prognozira se osjetiniji pada temperature vazduha kada će minimalne temperature varirati od -9°C do -4°C. Maksimalne dnevne između -5°C i -1°C.

U periodu od (15.02. do 22.02.) prema raspoloživim prognostičkim modelima prognozira se suvo i stabilno ali i vrlo hladno vrijeme. Period će karakterisati hladni i studeni dani. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )