FOTO: null

Kolona vozila u kojoj se nalazio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić presječena je juče na kružnom toku Topčiderska zvezda, a zbog ugrožavanja sigurnosti predsjednika uhapšene su tri osobe, potvrđeno je "Blicu" od izvora bliskih predsjedništvu.

Kako saznajemo, uhapšeni mladići su vozilom marke "bentli" naletjeli na automobil u kome se nalazio Vučić.

Osumnjičenima je određeno i policijsko zadržavanje od 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu sutra biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Na kolonu vozila naletjeo je automobil marke "bentli", crne bole, španskih registarskih oznaka kojim je upravljao Luka R. Pored vozača, u automobilu koji je ugrozio bezbjednost predsjednika, nalazili su se i Miloš T. i Stevan D.

Sva trojica osumnjičenih, prema nezvaničnim informacijama, odranije su poznata policiji po izvršenju različitih krivičnih dela.

Kako se navodi, Luka R. je u kružnom toku Topčiderska zvezda "driftovao" automobil, odnosno brzo ga okretao pod punim gasom tako da gume počnu da škripe.

Usljed zadnje vuče, volan su držali suprotno okrenut, pa se auto, praktično, kretao postrance. Kolonu u kojoj je bio predsjednik Vučić činila su tri vozila. On se nalazio u prvom, a "bentli" je udario baš u taj automobil.

Uporedo sa udarcem u auto u kojem se nalazio Vučić, "bentli" je, ne zaustavljajući se, blokirao drugo vozilo iz pratnje, pa pripadnici obezbjeđenja predsjednika koje se nalazilo u njemu nisu mogli da reaguju.

Treće vozilo iz pratnje je krenulo za "bentlijem", sustiglo ga, a pripadnici predsjednikovog obezbjeđenja su trojicu "putnika" izvukli iz vozila.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni su nakon privođenja u policiju testirani na narkotike, a u krvi i mokraći jednog od njih, prema istim informacijama, utvrđeno je prisustvo kokaina.

Sva trojica, navodno, rade kao obezbjeđenje jedne popularne prestoničke diskotete, a automobil kojim su udarili u kolonu vozila u kojoj se nalazio predsjednik Vučić pozajmili su od jednog poznatog fudbalera.

Kako piše list "Politika", trojica uhapšenih nisu imala namjeru da "napadnu" kolonu vozila u kojoj je bio predsjednik. Posle posla u diskoteci, kako saznaje list, krenuli su da se provozaju skupocjenim automobilom, a kad su stigli do Topčiderske zvezde vozač je počeo da "driftuje" vozilo.

Posle nekoliko trenutaka, naišla je kolona vozila u kojoj je bio predsjednik i "bentli" je direktno naletjeo na automobil u kojem se nalazio Vučić.

Krivičnom prijavom koja je podnijeta protiv njih osumnjičenima se na teret stavlja najteži oblik krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )