FOTO: Tanjug

Ministarstvo prosvete Srbije predložilo je danas smjenu direktorke Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

To je odlučeno nakon vanrednog inspekcijskog nadzora u školi, pokrenutog 22. maja.
 
"Rezultat nadzora je predlog za razrešenje direktorke Snežane Knežević i formiranje privremenog organa upravljanja Oglednom osnovnom školom Vladislav Ribnikar. Zapisnikom se dodatno nalaže sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu i psihologu škole, koji će biti suspendovani do okončanja pomenutog postupka", navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.
 
Podsjećamo roditelji učenika VII/2 nekoliko dana nakon masakra u toj školi, koji je počinio Kosta K. (13), uputili su ranije zahtjev resornom ministarstvu da direktorica, školski psiholog i pedagog budu suspendovani.
 
Oni su u dopisu naveli da zahtijevaju "hitnu i bez daljeg odlaganja suspenziju direktorke OŠ 'Vladislav Ribnikar' Snežane Knežević do okončanja istrage i utvrđivanje njene lične odgovornosti za nastali tragični događaj i kasnije postupanje prema učenicima i roditeljima VII/2 odeljenja".
 
Takođe, zahtijevaju i hitnu suspenziju školskog psihologa Lidije Maksić i školskog pedagoga Jelene Vujičić, i to do okončanja istrage i utvrđivanje njihove lične odgovornosti za nastali tragični događaj. Među razlozima za nezadovoljstvo radom direktorke roditelji su naveli "gotovo konstantno izbegavanje da se roditelji VII/2 odeljenja neposredno blagovremeno i tačno informišu šta škola i nadležni organi preduzimaju po ovim i drugim pitanjima već se te informacije dobijaju iz medija" i izbjegavanje pisane komunikacije sa roditeljima od strane direktorke škole iako su roditelji postavljali pisanim putem - elektronskom poštom određjena pitanja i predloge;.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )