FOTO: ZoomUe

Prema svjedočenjima onih koji su imali tu nesreću da se zaraze korona virusom, borba sa njim nije ni malo laka.

Teško pada i mlađim ljudima, dok stariji građani narušenog zdravlja, koji spadaju u rizičnu grupu, svakodnevno žive sa strahom za sopstvene živote. Dokaz da i među njima ima izuzetaka i heroja je baka Milka Tripković iz Čajetine.

Baka Milka je već u devetoj deceniji, a bitku sa korona virusom bila je tri nedjelje u beogradskoj Areni tokom jula mjeseca, ipak to za nju nisu bili dani ispunjeni konstantnom brigom već dani novih prijateljstava i novih pobjeda.

Najveći utisak na nju ostavili su medicinski radnici koji su neumorno radili, a nema onoga ko joj nije pokazao privrženost i ponudio pomoć.

– Svi su bili toliko privrženi meni. Niko nije ušao, a da nije lijepu riječ rekao, što me nije upitao treba li ti pomoć – priča superbaka (84) za emisiju 150 minuta i dodaje da se nije nadala ovakvom virusu u 21. vijeku.
Najstarija i najomiljenija pacijentkinja ove Kovid bolnice, Milka, sa kojom je medicinsko osoblje volelo da se druži i šali, kaže i da joj je doktor po dolasku rekao da bi trebala da ide u neku drugu ustanovu da se liječi, ali ona je odbila i dodala “neću odatle, a vi radite šta hoćete sa mnom”.

– Oni nemaju nikada odmora, ode malo da bi se kao odmorio, čim se zove, odmah dolaze – kaže baka Milka.

Kćerka Slađana dodaje da je bila zabrinuta za majku i plakala kada je dobila pozitivan rezultat, ali je Milka tješila.

U bolnici je stekla mnogo prijatelja i zahvaljujući svojoj pozitivnosti uspjela da pobjedi korona virus, piše Blic.
– Samo da se čovjek ne brine i da ne misli o koroni. Ideš da se liječiš, nemoj da misliš o njoj – poručuje baka Milka svima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )