FOTO: RTRS

Njemački kancelar Angela Merkel rekla je danas tokom sastanka sa članovima Hrišćansko-demokratske unije /CDU/ da postojeće mjere blokade neće biti dovoljne tokom zime.

- Oslanjanje na nadu nam neće pomoći. Situacija je veoma ozbiljna i uvedene mjere neće biti dovoljne da prođemo kroz zimu - izjavila je Merkelova, sugerišući mogućnost uvođenja oštrijih mjera zabrane.

Djelimična blokada i regulativa o socijalnoj distanci na snazi su u Njemačkoj od početka prošlog mjeseca i usporile su, ali ne i zaustavile širenje virusa korona.

Njemački ministar ekonomije Peter Altmajer nešto ranije je, takođe, izjavio da mjere protiv epidemije nisu dovoljne da prekinu drugi talas.

Federalni i pokrajinski političari već su pozvali na pooštravanje restrikcija u žarištima virusa korona, a Bavarska je usvojila nove mjere tokom vikenda.

Planiran je još jedan sastanak federalnih i pokrajinskih vlasti.

Broj inficiranih virusom korona u Njemačkoj povećan je za 12.332 tokom prethodna 24 časa, na ukupno 1.183.655, saopšteno je iz Instituta "Robert Koh".

Broj preminulih povećan je u ovom periodu za 147, na 18.919.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )