FOTO: pixabay

Broj zaraženih koronavirusom u svijetu svaki dan je sve veći, a Covid-19 nije poštedio ni poznate i slavne iz svijeta politike, umjetnosti i sporta

Kako je 19. marta objavila kraljevska palata, koronavirusom je zaražen princ Albert od Monaka, uz opasku da "njegovo zdravstveno stanje ne izaziva nikakvu zabrinutost".

Isti dan smo saznali da je na koronavirus pozitivan i glavni pregovarač EU-a za brexit, 69-godišnji Michel Barnier, a potom je objavljeno da je Covid-19 napao i glavnog britanskog pregovarača za buduće odnose s Unijom Davida Frosta.

Zbog korone su od 13. marta u izolaciji kanadski premijer Justin Trudeau i njegova supruga Sophie Grégoire Trudeau.

Članovi vlada brojnih zemalja, poput Španije, Francuske, Velike Britanije, Irana, Australije, Poljske, Norveške, Maroka, Brazila, Burkine Faso, takođe su zaraženi.

Od nedjelje je u karantinu i njemačka kancelarka Angela Merkel nakon što se otkrilo da je doktor, koji ju je preventivno vakcinisao protiv pneumokoka - uzročnika upale pluća, zaražen koronom.

Nakon posjete Namibiji, od virusa Covid-19 je obolio predsjednik Botswane Mokgweetsi Masisi.

Iz umjetničkih krugova je stigla vijest da je od opakog virusa u Parizu preminuo pjevač Aurlus Mabélé, "kralj soukousa", moderne verzije kongoanske rumbe popularne diljem Afrike.

Mladi kanadski pjevač Lenni-Kim je u subotu objavio da je obolio od koronavirusa, a dan prije je istu vijest objavio i poznati španski tenor Placido Domingo navodeći da je "dobrog zdravlja".

Kamerunski saksofonist i legenda afro-jazza, 86-godišnji Manu Dibango, zbog koronavirusa je hospitaliziran, objavljeno je prošle sedmice na njegovoj Facebook stranici.

I bivši holivudsku producent Harvey Weinstein, nedavno osuđen na 23 godine zatvora zbog silovanja i seksualnih nasrtaja, podlegao je Covidu-19.

Američki glumac Tom Hanks i njegova supruga, glumica i pjevačica Rita Wilson, oboljeli su prije dvije sedmice i u karantinu su u Australiji. U ponedjeljak su objavili da su "bolje".

Britanski glumac Idris Elba je vijest da je pozitivan na koronavirus objavio 16. marta. Od tada je u izolaciji.

Čileanski pisac, 70-godišnji Luis Sepulveda koji živi u Španiji, hospitalizovan je, a prve simptome je osjetio 25. februara.

Iz svijeta sporta stigla je u subotu vijest da je od virusa preminuo bivši predsjednik Real Madrida Lorenzo Sanz.

Koronavirusom je zaraženo više igrača Juventusa, među kojima su Blaise Matuidi i Paulo Dyabla. Kao predostrožnost se u samoizolaciju povukao i njihov saigrač Kristiano Ronaldo.

Pozitivni na virus su i bivši slavni štoper Milana Paolo Maldini i njegov sin Daniel, napadač kluba iz Lombardije. U Fiorentini je pozitivno 10 osoba, a pozitivan je i trener engleskog Arsenala, Španac Mikel Arteta.

Pozitivan na virus je i prvi igrač njemačke Bundeslige Luca Kilian.

U 12 dana je od koronavirusa oboljelo 14 igrača američke NBA lige, među kojima je i zvijezda Brooklyna Kevin Durant.

Zbog virusa je u četvrtak hospitalizovan i član francuske nacionalne reprezentacije u odbojci Earvin Ngapeth koji igra u ruskom klubu Kazan.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )