FOTO: nezavisne.com

U Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović" u Beogradu rođeno je 200 zdravih beba čije su majke bile kovid pozitivne, rekla je specijalista ginekologije i akušerstva u toj bolnici Milica Purić.

Ona je navela da majke razvijaju antitijela koja štite bebu, te dodala da je posljednjih nekoliko sedmica primijećen porast broja trudnica sa virusom korona.
 
Purićeva je za Televiziju K1 rekla da trudnice obično imaju blažu kliničku sliku i da na pregled dolaze jer su uplašene zbog bebe.
 
"Trudnice u početnoj fazi bolesti imaju temperaturu, glavobolju, kašalj i ona se obično na tome završava. Retki su slučajevi da se kod trudnica razvije teža klinička slika", istakla je ona.
 
Međutim, dodala je ona, bilo je i situacija kada je trudnica zahtijevala invazivnu ventilaciju.
 
Purićeva kaže da još nije istraženo zašto pojedine trudnice razvijaju težu kliniču sliku, mada se pretpostavlja da je to zbog nekih pridruženih bolesti kao što su gojaznost, dijabetes i hipertenzija.
 
"Trudnice se leče od korone najpre čajevima, uz dosta tečnosti i odmaranjem, a ukoliko imaju lošije analize onda se tek koriste antibiotici", rekla je Purićeva.
 
U bolnici "Dragiša Mišović" ginekologija i porodilište su od juna i u kovid sistemu. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )