FOTO: Srpska Info

Privrednik i humanitarac iz NJemačke Miroslav Kojadinović donirao je Vatrogasnoj jedinici opštine Lopare 140 aparata za gašenje požara, 45 kompleta i 31 kacigu za vatrogasce.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je sa saradnicima predao Vatrogasnoj jedinici donaciju i zahvalio Kojadinoviću, za kojeg je rekao da je prijatelj ove opštine i da je to pokazao brojnim donacijama.

"Oprema je vrijedna i dobro će služiti našim vatrogascima. Vatrogasne aparate postavićemo u javnim objektima na području cijele opštine, ali i u stambenim zgradama", rekao je Savić.

On je podsjetio da je Vatrogasna jedinica Lopare prošle godine nabavila novo vozilo za gašenje požara, vrijedno 270.000 KM.

"Vatrogasci su uvijek na visini zadatka. Konstantnim ulaganjem su osposobljeni da odgovore na sve izazove u njihovom poslu", istakao je Savić.

Vatrogasna jedinica Lopare ima 14 vatrogasaca, posjeduje dva terenska vozila, auto-cisternu, navalno vatrogasno vozilo, razvalni alat za saobraćajni udes, 10 kompleta izolacionih aparata, tri prenosna elektro-agregata, četiri prenosne pumpe, kao i ostalu tehničku opremu neophodnu za rad. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )