FOTO: pixabay

Slovenačka vlada usvojila je projekat za ubrzanje stope vakcinacije protiv kovida-19, kojim će pružiti podsticaj ljekarima opšte prakse i njihovim timovima koji aktivno promovišu vakcinaciju.

Naime, ljekari će imati pravo na bonuse ako je najmanje 45 odsto njihovih registrovanih pacijenata, starijih od 50 godina, primilo prvu dozu, ili je najmanje 55 odsto kompletno vakcinisano, prenosi slovenačka agencija STA.
 
Cilj projekta je povećanje stope vakcinacije, posebno među osobama starijim od 50 godina, saopštila je slovenačka vlada poslije jučerašnje sednice.
 
Projekat će potencijalno obezbijediti dodatne podsticaje za ljekare opšte prakse i registrovane medicinske sestre u njihovim timovima koji rade u javnim zdravstvenim ustanovama ili u drugim pružaocima javnih zdravstvenih usluga.
 
Nagrade će biti dostupne samo onim zdravstvenim radnicima u timovima porodične medicine koji će provoditi najmanje dva sata nedjeljno obavljajući dodatne aktivnosti, poput aktivnog pristupa pojedinačnim pacijentima, promovisanja vakcinacije i učešća u lokalnim aktivnostima.
 
Projekat će biti finansiran iz republičkog budžeta, saopštila je vladina kancelarija za komunikacije.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )