FOTO: instagram

Maleni Gavrilo Đurđević primio je skupi lijek zolgensmu prije 21 dana, a kako su njegovi roditelji objavili - napredak je već primjetan. Cijela Srbija je mjesecima skupljala novac za malog Gašu i skupila 2,5 miliona evra.

"Gavrilo je lepo odreagovao na terapiju i kao što vidite dosta je jači. Nije bilo nus pojava, te se nadamo najboljem. Bili smo u izolaciji, te od naredne nedelje krećemo sa fizikalnim terapijama. Gavrilo je dosta jači, glasniji je i polako počinje da sedi. Verujemo da će uz fizikalne terapije ostvariti još bolje rezultate. Budite i dalje uz nas, molite se za Gavrila, a mi ćemo vredno raditi i vežbati sa Gavrilom. Na kraju, molimo vas da budete i uz naše male borce, Boška i Anđelu, koji se takođe bore za svoj lek i nadaju svom parčetu neba u budućnosti", objavili su Gavrilovi roditelji.
 
Podsjetimo, preslatki Gaša rođen je kao zdrava beba u Kragujevcu, ali su roditelji ubrzo primijetili da slabo pomjera ručice. Ispostavilo se da ima opaku bolest - SMA, a on je još jedna beba koja je Srbiju podigla na noge.
 
Pomoć za malog Boška
Sada je Srbija pred još jednim velikim zadatkom - da sakupi istu svotu novca za još jednu bebu, dječaka Boška Gugletu iz Novog Sada. Mali Boško rođen je 14. januara ove godine, a dva i po mjeseca kasnije roditelji su primijetili da je beba slabo pokretna.
 
Uslijedila je dijagnostika, a onda i vijest da je dječak obolio od spinalne mišićne atrofije.
 
Dječak ne pomjera ručice ni nogice, a krajem maja primio je prvu dozu spinraze.
 
Bošku je moguće pomoći:
 
Slanjem SMS poruke iz Srbije: Upišite 1032 i pošaljite SMS na 3030
 
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišite human1032 i pošaljite SMS na 455
 
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33
 
Uplatom na devizni račun: 160600000103802950 IBAN: RS35160600000103802950 SWIFT/BIC: DBDBRSBG
 
Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )