FOTO: pixabay

BERLIN – Najjači njemački web portal vezan za vijesti iz svijeta robe široke potrošnje, Lebensmittel Zeitung, izvještava da se očekuje da će Lidl svoje prve prodavnice u BiH otvoriti 2022. godine.

“Uspjesi u Hrvatskoj i Srbiji omogućuju Lidlu sljedeći korak na Balkanu“,  prema Bosni i Hercegovini, piše njemački portal.

Bosanskohercegovački mediji već duže vrijeme špekulišu o dolasku Lidla u zemlju, a nagovještaje ozbiljnog zanimanja potvrđuje i činjenica da je trgovac iznajmio web domenu lidl.ba prije četiri godine. Prema njemačkim medijima, Lidl, dio Schwarz Gruppe Group, uskoro će biti prisutan na 32. tržištu.

Posljednja zemlja u koju je Lidl ušao bila je Srbija, u kojoj je prvi žuto-plavi diskont otvoren prošle godine, a trenutno je u procesu dobivanja konačnih dozvola za prvu seriju otvaranja u Estoniji. U regiji Lidl još ima trgovine u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.   

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )