FOTO: nezavisne

BEOGRAD - Kompanija Lidl Srbija otvorila je danas u osam sati 16 prodavnica u 12 gradova širom Srbije, od čega pet u Beogradu.

Potrošačima je na raspolaganju 1.500 brendova, a od toga čak 350 iz domaće proizvodnje.

Samo u domenu voća i povrća uspostavljena je saradnja sa više od 25 dobavljača iz Srbije.

Zaposleni u Lidl prodavnicama će imati petodnevnu radnu nedjelju, a zahvaljujući elektronskoj evidenciji, kompanija će plaćati i poštovati svaki minut njihovog rada, poručuju iz Lidla.

Lidl je otvorio pet prodavnica u Beogradu i to na Novom Beogradu, Vidikovcu, Zvezdari, Trošarini i u Borči.

Vrata ovog trgovinskog lanca otvorena su i u Boru, Kragujevcu, Nišu, Leskovcu, Smederevu, Subotici, Somboru, Užicu, Šapcu, Novom Sadu i Zrenjaninu.

Do kraja godine, najavljuju nadležni iz ove kompanije, biće otvoreno još sedam Lidl radnji - u Vršcu, Inđiji, Pančevu, Kikindi, Kruševcu, Jagodini i na još jednoj lokaciji u glavnom gradu.

Danas je Lidl najveći diskontni trgovinski lanac "broj 1 u Evropi". Maloprodajni lanac Lidl deo je Sćwarz (Švarc) grupacije čije je sedište u Nekarsulmu u Njemačkoj.

Prva Lidl prodavnica otvorena je 1973. godine u gradu Ludvigshafenu, a već krajem 80-ih godina postojalo je više od 600 prodavnica Lidla samo na podrucju tadašnje Zapadne Njemačke.

Veliko, novo tržište, otvara se 1989. godine padom Berlinskog zida, kada Lidl počinje da se širi i u istočni dio zemlje.

Lidl u ovom trenutku postoji u 27 zemalja Evrope i SAD, a njegova mreža broji više od 10. 500 savremenih diskonta i zapošljava oko 260. 000 ljudi.

Lidlovi proizvodi se skladište u više od 150 logističkih centara širom svijeta.

Prema podacima međunarodne grupe za analizu tržišta "LZ Retailytics"-a, Švarc Grupa (Kaufland, Lidl) kao najveći evropski maloprodajni lanac prehrambenih proizvoda je u fiskalnoj 2017. godini ostvarila prodaju od 96,9 milijardi eura.

Vučić o Lidlu: Lepše izgleda nego u Bugarskoj
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas jednu od 16 prodavnica kompanije Lidl Srbija.

Vučić je prilikom obilaska ocijenio da je objekat ljepši nego u Bugarskoj.

"Lepše izgleda nego u Bugarskoj, bio sam pre 6-7 godina i ovaj je mnogo lepši i veći", rekao je Vučić.

Otvaranju prodavnice u Ulici Vojislava Ilića prisustvuju i generalni direktor Lidl Srbija Tomislav Šapina, ambasador Njemačke Tomas Šib, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i ministar trgovine, turizma i telekomunicija Rasim Ljajić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )