FOTO: null

Francuska kompanija Lactalis naredila je globalno povlačenje svojih mliječnih proizvoda za bebe zbog straha od kontaminacije salmonelom.

Opoziv se odnosi na stotine proizvoda mlijeka u prahu za bebe, koji se u svijetu prodaju pod brandovima Milumel, Picot i Celi, a zahvata zemlje u koje se izvozi, od Velike Britanije, do Kine, Pakistana i Sudana.

U Francuskoj se od početka ovog mjeseca razbolelo 26 djece, javlja BBC. Mišel Nale, portparol kompanije kaže da se sumnja da je skoro 7.000 tona mleka u prahu kontaminirano.

Lactalis ne zna sa sigurnošću koliko kontaminiranog mlijeka je još na tržištu, a koliko je već konzumirano. Kompanija veruje da je izvor zaraze salmonelom jedan od tornjeva za sušenje mlijeka u prahu u fabrici u gradu Craonu na severozapadu Francuske.

Svi proizvodi iz te fabrike od februara do danas povučeni su, a mašine su sterilisane, tvrde iz Lactalisa. Početkom ovog mjeseca, kada su se prva djeca zarazila, Lactalis je naredio djelimično povlačenje proizvoda s tržišta, ali regulatorna agencija procjenila je da takva mjera nije dovoljna, piše Index.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )