FOTO: N1/AFP

LJUBLJANA - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je danas u LJubljani da se protivi zatvaranju škola i skijaških centara tokom predstojeće "korona zime", a slovenački premijer Janez Janša rekao je da je protiv novog zatvaranja privrede.

"Moramo u svim oblastima našeg života pokušati da vodimo što je moguće više normalni život", naglasio je Kurc na zajedničkoj konferenciji za novinare.

On smatra da će zimski turizam i skijanje biti moguće, naglasivši da je turizam važan ekonomski sektor Austrije, a posebno zimski, za koji su vezana mnoga radna mjesta.

Kada je riječ o školama, Kurc je istakao da se nastava odvija nešto drugačije nego uobičajeno i dodao da je važno da se održava, prenose mediji.

"Sve uvedene mjere u školama imaju jedan cilj a to je da se spriječi zatvaranje škola", naglasio je Kurc.

Janša je izrazio uvjerenje da neće doći do novog zatvaranja zemalja i zaustavljanja privrede, dodavši da je u proteklih šest mjeseci postalo jasno šta je opasno, a šta manje opasno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )