FOTO: Anadolija

BANJALUKA - Do kraja ovog ili početkom narednog mjeseca očekuje se formiranje nove vlade Crne Gore, rekao je nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je naglasio da nova crnogrska vlada mora da bude vlada ekonomije, a ne demagogije, vlada spasa, a ne rasparčavanja države i, kako je istakao, ona koje će sve zasnivati na principu prava.

Govoreći o spornim članovima Zakona o slobodi vjeroispovijesti, on je naveo da će svi zakoni koji su diskriminatorski proći kroz proceduru preispitivanja, usavršavanja i izmjene, uključujući i taj.

"Nije samo Zakon o slobodi vjeroispovijesti diskriminatorski. Postoji još šest zakona koji su sličnog karaktera, a neki su zakonom ozvaničili pljačku i to je nešto što je nedopustivo", rekao je Krivokapić za RTRS.

Prema njegovom mišljenju, Zakon treba da bude sporazum i dogovor, odnosno najbolje rješenje za sve zainteresovane strane.

Krivokapić je rekao da je mnogo značila podrška koja je stizala iz Republike Srpske i Srbije u vrijeme borbe za očuvanje srpskih svetinja, ali i identiteta srpskog naroda.

"Podrška svakog čovjeka koji je dobronamjeran je nešto što raduje. Dobro je i to što nijednu zvaničnu podršku nisam dobio od političara ni iz Republike Srpske niti iz Srbije, što govori o jednoj vrsti diplomatije da dok se sve unutrašnje stvari ne riješe kako treba, niko se ne oglašava zvanično", rekao je Krivokapić.

On je rekao i da planira uskoro da posjeti Republiku Srpsku, te da će se to dogoditi čim mu obaveze dozvole, jer je potrebno njegovati dobre međusobne odnose.

"Gledaću da prvom prilikom posjetim Trebinje, gdje me čekaju brojne obaveze prema studentima na Fakultetu za proizvodnju i menadžment", rekao je Krivokapić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )