FOTO: N1

Vlasti u provinciji Hubej objavile su danas 56 novih smrtnih slučajeva od koronavirusa, čime je broj umrlih od posledica ovog virusa u Kini porastao na 360, što je više nego za vrijeme epidemije SARS-a početkom dvijehiljaditih godina, kada je u Kini preminulo 349 osoba.

Zdravstvena komisija Hubeja, provincije u centru Kine gdje je žarište nove epidemije, u svom dnevnom izvještaju saopštila je i da je zabilježeno 2.103 novih slučajeva oboljelih. Time je, prema zvaničnim podacima, ukupan broj oboljelih u cijeloj Kini sada 16.480.

Epidemiju je Svjetska zdravstvena organizacija prošle nedjelje proglasila globalnom vanrednom situacijom, sa prijavljenim slučajevima u više od 20 zemalja.

U nedjelju je zabilježen prvi smrtni slučaj od koronavirusa van Kine, na Filipinima. U Manili je umro 44-godišnji Kinez, porijeklom iz Vuhana, glavnog grada Hubeja, gdje je i počela epidemija.

Grupa industrijski najrazvijenijih zemalja G7 saopštila je da će udružiti snage u borbi protiv ove epidemije, saopštilo je njemačko Ministarstvo zdravlja u nedjelju.

"Dogovorili smo se da mora da postoji konferencijska telefonska veza ministara zdravlja članica G7 kako bismo imali jedinstven odgovor", rekao je njemački ministar zdravlja Jens Špan poslije telefonskog razgovora s američkim kolegom.

Novi oblik koronavirusa pojavio se krajem decembra prošle godine na pijaci u Vuhanu, gdje se prodaju divlje životinje. Epidemija se zatim proširila van Hubeja posebno sa povećanim putovanjima tokom raspusta povodom kineske Nove godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )