FOTO: lepaisrecna.rs

U pojedinim frizerskim i kozmetičkim salonima u RS došlo je do drugog talasa poskupljenja usluga, ali i iz drugih salona najavljuju da bi uskoro mogli da promijene svoje cjenovnike ukoliko se situacija u narednom periodu ne vrati u normalu.

Dragica Arsić, predsjednica Udruženja frizera i kozmetičara grada Banjaluke, kazala je za "Nezavisne" da su u pojednim salonima korigovane cijene dva puta od kada su počeli s radom.

"Nisu svi saloni, ali veliki dio njih na području Banjaluke dva puta je dizao cijene svojih usluga", kazala je Arsićeva i dodala da trenutno nije momenat, a ni vrijeme da podignu cijene svojih usluga.

Iz jednog salon u Banjaluci ističu da su bili primorani da podignu cijene svojih usluga upravo zbog toga jer je manji obim posla.

Iz kozmetičkog salona u Bijeljini ističu da su podigli cijene usluga za 20 odsto, jer bi, inače, bili prinuđeni da daju otkaze radnicima.

Lazo Šešić, predsjednik Zanatsko-preduzetničke komore RS, ističe da nema potrebe da pojedine uslužne djelatnosti dignu cijene svojih usluga.

"Nisu u pitanju samo frizeri i kozmetički saloni, već cijene ne bi trebalo da dižu ni mesari ni ugostitelji jer svaki rast cijena samo je udar na džep građana", kazao je Šešić.

Sa druge strane, u ugostiteljstvu nije došlo do poskupljenja, jer, kako kaže Dalibor Šajić, predsjednik Udruženja poslodavaca u oblasti ugostiteljstva i turizma u RS, određeni ugostitelji vrše nivelaciju cijena odnosno spuštaju cijene i prilogođavaju se trenutnom tržišu.

"Nama je prijeko potrebno da nam se produži radno vrijeme, barem do 24 sata, jer bi se time barem malo popravila situacija i prihodi s obzirom na to da dolaze ljetni dani i da ljudi izlaze tek poslije 21 čas", kazao je Šajić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )