FOTO: bhrt.ba

Obraćajući se građanima, Krizni štab je apelovao na građane koji ljeto provode na jezerima, planinama, u banjama širom Srbije da budu samosvjesni i samodisciplinovani, jer je primijetio da mnogi ne primenjuju mjere zaštite

Istaknuto je da Srbija čeka teška jesen i napori da nastavi tendenciju smanjivanja broja zaraženih, inače će se vratiti u situaciju kada će opet početi borba za ljudske živote.

Poseban apel za to, uputio je i epidemiolog Predrag Kon koji je rekao:

"Ne smeju se mere popuštati kao prvi put. To naročito važi za sport i svetske utakmice. Ako nema garancije da će se poštovati mere, po mom mišljenju, ne bi trebalo ikada više da bude publike na utakmicama", rekao je on.

I dr Branislav Tiodorović dijeli slično mišljenje, pa je upozorio da je situacija u Srbiji još uvijek nestabilna.

"Trenutna epidemiološka situacija u Srbiji može se označiti nesigurnom", rekao je epidemiolog Tiodorović.

"Na krajnjem jugu u delu opštine Bujanovca i Preševa kod populacije albanske manjine imamo blagi rast koji se može pretvoriti u veći porast obolelih, jer se leče u privatnim klinikama. Zdravstveni sistem koriste kada su isključivo teški slučajevi i zato je veća smrtnost kod tih pacijenata", rekao je Tiodorović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )