FOTO: Krupljani.ba

Zastupnici u Parlamentu Bosne i Hercegovine u proteklih šest mjeseci (ne) rada na ime dnevnica su naplatili oko 25.000 maraka premda u tom periodu osim konstituirajuće, nije održana nijedna sjednica Zastupničkog doma uz samo jednu sjednicu Doma naroda ovog Parlamenta.

Kako je potvrđeno za N1, najviše je putovao Staša Košarac. Šef Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata je obilazio isključivo gradove unutar Bosne i Hercegovine, a u spomenutom periodu je naplatio troškove putovanja u Banjaluku, Bijeljinu, Mostar, Višegrad, Foču, Sokolac, Trebinje, Nevesinje, Doboj, Rogaticu, Višegrad i Bratunac. Iznos dnevnice za putovanja u bosanskohercegovačke gradove je 25 konvertibilnih maraka.

Mnogo više građane Bosne i Hercegovine koštala su putovanja parlamentaraca izvan države.

Novac za dnevnice u periodu nezasjedanja dobio je i Damir Arnaut, zastupnik iz Saveza za bolju budućnost. On je za put u Pariz naplatio više od 1.800 maraka i to 387 KM za dnevnicu, 604 marke za hotelski smještaj, 30 za usluge taksija. Njegova avionska karta plaćena je 774. marke, a u troškove je uračunao i pet maraka za parking.

Predsjedavajući Doma naroda Safet Softić (SDA) putovao je u Istanbul te na ime dnevnice naplatio 312 maraka dok je zastupnik u Predstavničkom domu Šemsudin Mehmedović iz iste stranke, za put u Ženevu dobio dnevnicu od 200 maraka uz trošak avio karte od 1.330 maraka.

Softiću su isplaćeni i troškovi za najskuplje pojedinačno putovanje parlamentaraca u ovom periodu  - 2.309 maraka za odlazak Brisel. Na spisku putnika još su Bariša Čolak, Borjana Krišto, Halid Genjac, Nikola Lovrinović, Alma Čolo, Ognjen Taidić, Sead Kadić, Ljilja Zovko...

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )