FOTO: null

Novi zakoni u Dubrovniku i na Hvaru - ko gradskim ulicama šeta bez majice, platiće 500 evra, dok je kazna za šetnju u kupaćim gaćicama 800 evra

U Dubrovniku i na Hvaru zabranjeno je razgolićen šetati gradom, a oni koji se ipak odluče da prođu gradom bez majice mogu biti kažnjeni sa 500 evra, dok je kazna za šetnju u kupaćim gaćicama 800 evra. Zabranjeno je i jesti na javnim mjestima, jer je za to predviđena kazna od 700 evra. "Uštedite vaš novac i uživajte na Hvaru!" - ispisano je na gotovo svim mjestima ostrva, dok policija strogo sve kontroliše.

Tako je i u Novalju, gdje se na poznatoj plaži Zrče okupljaju partijaneri iz cijeloga svijeta, ali ni policiji nije uvijek lako. U Opatiji je jedan tridesetogodišnji Zagrepčanin masturbirao na plaži, a onda policajca koji je pokušao da ga opomene bacio u more! Gradonačelnici mnogih jadranskih gradova žale se na viku turista, posebno Engleza, spavanje na trgovima, nekulturno ponašanje razularenih Evropljana...

Dubrovčani kažu da mnogi spavaju po zidinama zbog vrtoglavih cijena najma od nekoliko stotina evra za sobu. "Iznajmljuje se sve, od podruma do tavana, a oni koji ništa ne nađu ponekad prespavaju skriveni i u crkvama", kažu Dubrovčani. Uskoro u Splitu počinje Ultra, a organizatori stalno šalju apele da se posjetioci ponašaju u skladu sa pravilima.

U manjim mjestima na hrvatskim ostrvima nikome ne smeta što turisti hodaju bez odjeće, djevojke u tangama, mladići u kupaćim gaćicama. Mnogo su tolerantniji i gradonačelnici gradova u Istri, od Umaga do Poreča, Rovinja i Pule, gdje nisu predviđene stroge kazne za "golaće". Tamo se više žale što nikako ne mogu da nađu sezonske radnike, kuvare i konobare, iako se može zaraditi i 1.500 evra mjesečno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )