FOTO: null

Ako ste državljanin BiH, i u Beogradu odmah ne platite kaznu za nepropisno parkiranje, četiri puta veća kazna će vam stići na kućnu adresu. Nezvanično, saznajemo da je beogradski Parking Servis sklopio ugovor sa Londonskom izvršiteljskom firmom koja napla

Na pitanje kako londonska firma sazna adresu državljana BiH, u MUP-u Srpske kažu da je u nadležnosti Ministarstva Pravde BiH, a tamo to negiraju.

MUP Republike Srpske međunarodnu komunikaciju vrši preko Ministarstva pravde BiH, a u skladu sa propisima kojima je uređena međunarodna pravna pomoć, kažu u MUP-u Srpske.

Podaci o adresama koje navodite u upitu nisu dostavljani, niti mogu biti dostavljani za navedene potrebe putem Ministarstva pravde BiH, poručuju iz ministarstva pravde BiH.

Dodaju u ministarstvu Pravde da podatke o adresama državljana mogu da se razmenjuju između država samo za potrebe krivičnih postupaka. U oba ministarstva poručuju da nemaju ni informaciju kako londonska firma dođe do adrese.

U beogradskom parking servisu u neformalnom razgovoru poručuju da je to jedini način da naplate dugovanja. Nemaju odgovor na pitanje zašto je kazna koja stiže na adresu četiri puta veća nego ona koja se plaća na licu mjesta.

Zato Banjalučani problem nepropisnog parkiranja riješavaju drugačije. Takozvanom kandžom zaključaju auto i na taj način natjeraju vozače da plate kaznu. Pričaju da svaka jedinica lokalne samouprave drugačije odluči i uvjeravaju da u njihovom načinu kažnjavanja ne postoji ništa neustavno.

“Prije nekih 5-6 godina, vozač koji nije platio naknadu za parkiranje je podnio apelaciju sudu protiv odluke prema kojoj je njemu blokirano vozilo i Ustavni sud je donio odluku da nije mimo Ustava i da je sve u redu” kaže Slavko Davidović iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve u Gradskoj upravi.

Kažu gradske vlasti da je to jedini način da onemoguće vozačima da izbjegnu kaznu. Kako se Beograđani nisu odlučili za kandžu, stranim državljanima na kaznama koje stižu na kućnu adresu, za više informacija preporučuju da posete internet stranicu londonske kompanije koja naplaćuje dugove u ime beogradskog parking servisa. Iako navedena internet stranica ne postoji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )