FOTO: Capital.ba

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je danas da se Nacrtom strategije infrastrukture kvaliteta proizvoda i usluga u Srpskoj za period 2019-2023. godina utvrđuju prioriteti razvoja većeg broja nadležnih institucija u Srpskoj u skladu sa potrebama domaće privrede i tržišta.

"Donošenjem navedene strategije biće definisani ciljevi i naredni koraci za sveobuhvatan razvoj svih elemenata infrastrukture kvaliteta u Republici Srpskoj u narednih pet godina i, što je najvažnije, aktivnosti na preuzimanju pravne tekovine i pratećih principa EU iz oblasti poglavlja jedan EU i praćenje primjene, zbog čega ovaj dokument ima podnaslov: "Preuzimanje i primjena pravne tekovine EU u oblasti slobodnog kretanja robe", rekao je Klokić u Narodnoj skupštini, obrazlažući navedeni dokument.

On je istakao da su Strategijom utvrđeni prioriteti razvoja većeg broja nadležnih institucija u Republici Srpskoj u skladu sa potrebama zaštite potrošača i aktuelnih trendova razvoja infastrukture kvaliteta u Evropi i svijetu.

"Usluge u Strategiji obuhvaćene su samo u kontekstu bezbjednosti proizvoda koji se isporučuje na tržište kao dio određene usluge i pružanja informacija u području tehničkih propisa i pravila o uslugama informacionog društva. Dostizanjem ciljeva utvrđenih ovim dokumentom, privreda Republike Srpske i privreda BiH biće u poziciji da postanu aktivan i konkurentan učesnik na regionalnom, evropskom i svjetskom tržištu", kaže Klokić.

Narodna skupština razmotrila je navedeni dokument.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )