FOTO: pixabay

PEKING - Epidemiološka situacija u Pekingu veoma je ozbiljna, rekao je danas portparol gradske administracije Su Heđijan, nakon što je u kineskoj prijestonici prijavljeno još 27 zaraženih virusom korona.

Ponovna pojava kovida-19 za koji se vjeruje da je počeo na velikoj pijaci hrane Sinfadi u Pekingu izazvala je uznemirenost u Kini, jer je ta zemlja većim dijelom pod kontrolu stavila oboljenje kroz masovno testiranje i blokade.

U proteklih pet dana u Pekingu je prijavljeno novih 106 slučajeva i vlasti su zatvorile skoro 30 gradskih naselja i izvršeno je testiranje više desetina hiljada ljudi.

Svjetska zdravstvena organizacija ranije je izrazila zabrinutost zbog klastera, ukazujući na veličinu Pekinga i povezanost sa ostatkom te države.

Gradski zvaničnici najavili su testiranje svih vlasnika i upravnika svih pijaca sa prehrambenim proizvodima, restorana i kantina.

Kineska Nacionalna komisija za zdravlje, takođe je registrovala još četvoro zaraženih u provinciji Hebej, koja okružuje Peking i jedan slučaj je prijavljen u provinciji Sičuan a koji je, takođe povezan sa klasterom u prijestonici.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )