FOTO: atvbl.com

Pripadnici Kosovske policije okružili su danas prije podne zgrade opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, nakon čega su se oglasile sirene za uzbunu.

Sirene za uzbunu oglasile su se u Zubinom otoku, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću. 
 
Sa Kosova, za ATV, ekskluzivno se javila Maja Fićović, novinar i urednik jednog tamošnjeg medija.

Ona ističe da je haos nastao oko 1030 časova, kada su se čule sirene za uzbunu.
 
"Jutro je krenulo relativno mirno. Ali negdje oko 10.30 časova, dobili smo informaciju da će policija samoproglašenog Kosova da uđe u zgradu opštine Zvečan i da je sa njenom patrolom u zgradu ulazi novi nelegalno izabrani gradonačelnik Zvečana Ilir Peci. Čule su se sirene za uzbunu. U Zvečanu smo zatekli desetina Srba, koji su mirnim protestom htjeli da zabrane ulazak. Međutim tu je došla ROSU, EULEKS. Policija je u jednom trenutku suzavcem i šok bombama rastjerala okupljene Srbe. Dok se evo vama javljam, još policije ulazi u Zvečan. Škole ne rade. Kfor se nalazi na ulazu u Zvečan", kaže Fićovićeva.
 
Nakon što su pripadnici Kosovske policije okružili zgradu opštine u Leposaviću, građani su neposredno ispred opštine postavili barikadu na samom skretanju ka zgradi opštine.

Barikadu su postavili tako što su sa jedne strane prilaza opštini istovarili šljunak i na taj način blokirali taj dio puta.
 
"Srbi su sa dva kamiona blokirali ulaz u Leposavić, to još znam", dodala je ona.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )