FOTO: Glas Srpske

Katolički sveštenik Josip Tomić, upravnik župa iz doline Kupe i bivši sekretar riječkog nadbiskupa, poziva vjernike da ne primaju migrante i da im ne daju hranu i vodu.

On je na “Fejsbuku” upozorio na opasnost koju predstavljaju migranti i njihovo “islamsko krivovjerstvo”.

Mada, kako sam kaže, vjera nalaže da se svakome pomogne, Tomić objašnjava da je riječ o migrantima, najčešće muškarcima, “vojnim dezerterima, koji nisu htjeli da se odazovu pozivu legalne državne vlasti za odbranu svoje otadžbine”.

On navodi i da su “sumnjiva kretanja žena i djece sa ciljem naseljavanja evropskih kulturnih zemalja”.

“Oni nisu spremni da prihvate našu tradiciju, običaje i kulturu”, tvrdi katolički sveštenik Josip Tomić.

On poziva vjernike da nikoga ne primaju u kuće, ne daju hranu, vodu i prenoćište, te da smjesta policiji prijave sve koji im nisu poznati, jer oni “predstavljaju neposrednu opasnost ne samo hrvatskom narodu, već i Evropi”.

Odgovarajući na pitanja novinara da li na ovaj način protivrječi milosrđu kojem Biblija uči, Tomić je rekao da su migranti “provalili u državu”.

“Bolje da im Evropa, SAD ili ko im je već zakuvao čorbu lijepo pošalju vojsku, obezbijede sigurnu zonu, kampove i spriječe da budu ugroženi”, navodi Tomić, čiji je stav na “Fejsbuku” izazvao polemiku u hrvatskoj javnosti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )