FOTO: null

Pjevačica Jelena Karleuša jutros je bila na saslušanju u beogradskoj policiji, zbog sumnje da je vodila propagandu protiv vakcinacije djece MMR-om.

Policija je po nalogu tužilaštva nedavno pokrenula predistražni postupak protiv više građana, među kojima je i Karleuša, osumnjičenih da su vodili propagandu protiv MMR vakcine, kao i da su pozivali roditelje da ne vakcinišu djecu zbog njene navodne štetnosti.

Policija je do sada saslušala dramaturga i profesorku Fakulteta dramskih umjetnosti Maju Volk, profesorku Miru Sovilj, lekara Todora Jovanovića, kao i pedijatra iz Zrenjanina Mirka Grubića.

Karleuša je, kako stoji u prijavi, izazivala paniku svojim objavama na društvenim mrežama o navodnoj štetnosti vakcine, koja djecu štiti od malih boginja, rubeola i zauški.

Ovo je drugo pozivanje poznate pjevačice na saslušanje u policiji kako bi obrazložila svoje aktivnosti na društvenim mrežama. Prvo saslušanje nedavno je izbegla tako što je otputovala u Tursku.

Kada sve predistražne radnje u ovom slučaju budu okončane, nadležni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu odlučiće da li ima dovoljno dokaza da se pokrene istraga protiv svakog od njih pojedinačno.

Krivičnu prijavi protiv 43 osobe početkom februara pokrenula je grupa od 270 roditelja zbog širenja straha i panike od vakcina i pojave epidemije morbila, piše Blic.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )