FOTO: politika.rs

SARAJEVO - Ministarstvo spoljnih poslova Kanade u svojim redovnim preporukama za putovanja okarakterisalo je BiH kao opasnu i nesigurnu zemlju.

U uvodnom dijelu upozorili su na kriminal, neoznačena minska područja i na neeksplodirana ubojna sredstva u seoskim i planinskim područjima.

U dijelu koji se odnosi na bezbjednost kanadske vlasti upozoravaju građane da, ukoliko putuju u BiH, ostanu na glavnom putu i trotoarima, da izbjegavaju napuštene objekte i putuju samo danju, a posebna pažnja posvećena je džeparošima i razbojnicima koji otimaju torbice u velikim urbanim područjima.

„Stranci su česta meta. Izbjegavajte isticanje nakita. Provale u kuće i krađe automobila su česte, posebno u Sarajevu. Stranci su meta lopova na Trebeviću. Nasumični oružani napadi koje izvode kriminalne grupe se dešavaju najčešće u Sarajevu. Stranci su rijetka meta, ali postoji rizik da budete na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, pogotovo u noćnim klubovima i kafićima u ranim jutarnjim satima”, piše u upozorenju, piše Kliks, a prenosi Tanjug..

Kanada je građane upozorila i na česte proteste koji se mogu pretvoriti u nasilne pa se savjetuje da izbjegavaju područja gdje se organizuju protesti.

Upozorenje je izdato i za napade pasa lutalica.

„Čuvajte vaše privatne stvari, pogotovo pasoš i druge putne dokumente. Izbjegavajte izolovana i neosvjetljena područja noću”, navodi se u preporuci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )