FOTO: pixabay

SEUL – Vlasti u Južnoj Koreji po prvi puta su odlučile ozakoniti i regulirati tamošnje mjenjačnice kriptovaluta, koje sad imaju status usporediv s onima kojeg imaju tamošnje banke i druge financijske institucije.

Time je stvoreno potpuno novo tržište mjenjačnica kriptovaluta koje je regulirano od strane tamošnjih vlasti. To uključuje i niz pravilnika kojih će se morati držati tamošnji vlasnici mjenjačnica za kriptovalute koji namjeravaju nastaviti poslovati u toj zemlji (na primjer pravila kojima se sprječava pranje novaca).

Zbog toga će postojeće južnokorejske mjenjačnice kriptovaluta kao što su Bithumb, Coinonei Korbit biti prisiljene u potpunosti promijeniti svoje poslovanje ako i dalje žele biti prisutne na tamošnjem tržištu.

Usto moraju dobiti i posebno odobrenje od južnokorejske agencije za računalnu sigurnost te nadležne južnokorejske institucije za kontrolu financijskog tržišta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )