FOTO: nezavisne

MAROKO - Maroko je odlučio da u potpunosti izbaci iz upotrebe zimsko računanje vremena, što znači da će ljetnje računanje vremena trajati tokom čitave godine.

Ova odluka je objavljena samo dva dana prije nego sto je trebalo da građani Maroka pomjere vrijeme na svojim časovnicima jedan sat unazad.

Izbjegavanje promjene vremena sačuvaće "jedan čas dnevne svjetlosti", izjavio je ministar za administrativne reforme Muhamed Ben Abdelkader.

Ovom odlukom Maroko se pridružuje mnogim drugim, uglavnom afričkim i azijskim, državama.

Podsjetimo, u Srbiji se letnje računanje vremena završava vačeras u tri sata pomjerenjam časovnika za jedan sat unazad. To znači da ćemo časovnike sa tri da vratimo na dva sata.

Inače, ovo bi mogli biti jedno od posljednjih pomijeranja časovnika zbog letnjeg i zimskog računanja vremena, jer je Evropska komisija predložila 12. septembra da se takvo polugodišnje pomjerenje sata ukine. Ukoliko taj prijedlog izglasaju Evropski parlament i Savjet Evrope, sat će posljednji put biti pomjeren najkasnije 31. marta 2019, odnosno 27. oktobra naredne godine.

To će važiti i za Srbiju, ukoliko Narodna skupština usvoji Zakon o računanju vremena koji je krajem avgusta predložila Vlada.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )