FOTO: null

Istočna Ilidža - Podjele u Demokratskom narodnom savezu dovele su do nesvakidašnje situacije u Istočnom Sarajevu, u kojem su se poslije cijepanja stranke Marka Pavića dva rođena brata našla na suprotstavljenim stranama.

Slobodan Nogo, šef DNS-a u Istočnoj Ilidži koji je na posljednjim lokalnim izborima 2016. godine bio kandidat za načelnika, ostao je u matičnoj stranci i vjeran Marku Paviću, dok je njegov stariji brat Srđan, koji radi u zajedničkim institucijama BiH i koji je podržavao DNS, ušao u novoformirani Demokratski savez - DEMOS Nedeljka Čubrilovića.

Šef regionalnog odbora DNS-a Nenad Nešić potvrdio je za “Glas Srpske” da su braća Nogo otišla na suprotne strane.

- Napuštanje Srđana Noge nije veliki gubitak za DNS jer on nije ni bio aktivan. Nama je mnogo važnije da je Slobodan Nogo još jednom pokazao da je čovjek od karaktera koji zaslužuje i podršku i poštovanje. Uostalom, zbog takvih osobina je 2016. godine i bio zajednički kandidat vladajuće koalicije za načelnika opštine - kaže Nešić.

Slobodan Nogo kaže da ne zna da li je njegov brat promijenio dres.

- Nisam se odavno čuo sa njim, pa ne znam, ali, ako je kao što kažete, onda bi ispalo kao da je jedan brat u partizanima, a drugi u četnicima, zar ne?! Moj brat živi u Istočnom Novom Sarajevu, nije bio kandidat i nije bio aktivan u stranci, ali znam da je podržavao DNS - kaže Nogo.

S druge strane, njegov brat Srđan nije bio mnogo rječit.

Nemam nikakav komentar - bio je kratak stariji Nogo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )