FOTO: rtrs

Grčka policija uhapsila je četiri osobe osumnjičene za krađu u naselju Neos Vucas, istočno od Atine. Osobe nisu uhapšene zbog podmetanja jednog od požara u predgrađima Atine, kako su ranije spekulisali neki grčki mediji.

Osumnjičeni imaju od 22 do 26 godina starosti, a uhapsili su ih pripadnici motociklističke jedinice grčke policije nakon što su provalili u kuću evakuisanu zbog pogubne vatrene stihije, prenosi grčki list Katimerini.

Prema najnovijim informacijama Ministarstva infrastrukture i saobraćaja, čiji su inženjeri počeli da procenjuju štetu od požara, više od 200 kuća je potpuno uništeno u požarima koji od ponedeljka besne u priobalnoj oblasti istočno od Atine, pri čemu je život izgubilo najmanje 80 osoba, prenosi Katimerini na svom sajtu.

Ekipe raspoređene u mjestima Rafina, Mati i Neos Vucas do sada su provjerile 720 kuća i utvrdile da je 211 među njima neupotrebljivo, kao i tri prodavnice i osam skladišta, a uz to, 234 kuća je ozbiljno oštećeno.

Više od 125 izgorelih automobila uklonjeno je sa ulica kako bi se raščistile ulice u Matiju.

Gradonačelnik Rafine i Pikermija, Vangelis Burnus, ocenio je da je 50 odsto gradića Kokino Limanaki izgorelo, kao i 98 odsto Matija, mjesta u kojem je zabeležen najveći broj žrtava.

U odvojenom požaru koji i dalje bjesni u Kineti, gradu na obali mora zapadno od Atine, plamen je uništio 139 kuća, a očekuje se da će broj takvih kuća porasti na oko 200, saopštio je gradonačelnik Megare Grigoris Stamulis.

Tokom protekla dva dana, u požarima koji su zahvatli Atiku život je izgubilo 80 osoba, među kojima ima i dece, dok je više od 180 povređeno, a na desetine se i dalje vode kao nestali.

Uzroci više požara u nasiljima na obodu grčke prestonice još nisu zvanično saopšteni.

Utvrđuju ih nadležni organi, koji istovremeno ukazuju da je indikativno to da je pomoć ugroženom području stigla prekasno, kao i da ne postoje planovi za evakuaciju u takvoj situaciji.

Napominje se da je veliki broj uništenih objekata duž obale bio izgrađen bespravno.

Inače, grčka vlada je proglasila trodnevnu žalost u cijeloj zemlji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )