FOTO: null

Najveći gradovi Evrope i SAD-a uskoro bi se ponovno mogli naći na meti terorista vjernih Islamskoj državi, potvrdili su bezbjednosni stručnjaci u Vašingtonu na samitu posvećenom nacionalnoj bezbjednosti.

Ali, u bliskoj budućnosti terorističke bi organizacije napade mogle izvršavati dronovima i to modelima koji su vrlo lako nabavljivi u trgovinama i online. 

U Vašingtonu su se, piše Daily Mail, okupili ponajveći stručnjaci iz oblasti bezbjednosti  Velike Britanije, Kanade i Njemačke. 

Njemački stručnjak Fredrih Gromes izjavio je da bi dronovi mogli biti sljedeći korak u taktikama Islamske države, iako su komercijalno dostupni dronovi premali da nose veće bombe.

Ipak, oni bi sasvim lako mogli nositi tzv. prljave bombe, tj. bombe koje bi raspršivale otrove ili hemikalije, prenosi 24sata.hr 

Gromes je takođe naglasio da su zadnje terorističke napade izveli vukovi samotnjaci koji nisu dobili naredbe iz redova Islamske države, samo su bili inspirisani njome. I to je, kaže, budućnost terorizma - džihad bez predvodnika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )