FOTO: InfoBijeljina

Mnogi korisnici ove popularne društvene mreže prijavljivali se pod lažnim profilima i lajkovima i komentarima podizali popularnost svojih naloga

Posle „Tvitera” koji je ove godine ugasio na desetine miliona profila zbog „sumnjivih aktivnosti” i iz „Instagrama” najavljuju da će početi da uklanjaju  lažne lajkove, komentare i pratioce kojima se povećava popularnost profila na njihovoj platformi, prenio je Si-En-En. Mnogi korisnici ove popularne društvene mreže, među kojima su i onlajn trgovci, prijavljivali su se pod lažnim profilima i lajkovima i komentarima podizali popularnost svojih naloga. Svi ti korisnici primiće u narednom periodu upozorenje od „Instagrama” i moraće promijeniti svoju lozinku. Uz to, svi lažni komentari i lajkovi će biti uklonjeni.

– Napravili smo alate koji će nam pomoći da identifikujemo profile koji koriste te usluge i da ih uklonimo sa mreže. Ovakvo ponašanje je loše, ali je prije svega riječ o kršenju uslova korištenja koje predviđamo – saopštili su sa  „Instagrama”. Ovaj potez je uslijedio posle oštrih kritika društvenih mreža, među kojima je i „Fejsbuk”, koji je vlasnik „Instagrama”, da na njihovim platformama postoji mnogo lažnih vijesti i dezinformacija. U skladu sa time, „Tviter” je uklonio na desetine miliona profila, a „Fejsbuk” 85 „Instagramovih” profila.

„Instagram” je inače već uveo alate koji prepoznaju nasilje na fotografijama i njihovim opisima, a najavljeno je da će uskoro biti moguće saznati i ko se krije iza profila poznatih osoba, pa će i ovi nalozi biti uklonjeni.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )