FOTO: null

Pravi pjevači traju decenijama, i to je dokaz da za kvalitet “nema zime”, ocjenjuje popularna pjevačica Ivana Selakov, čije su vokalne sposobnosti, po mnogima, na samom vrhu u Srbiji i regionu.

Pjevačica briljantnog glasa, zbog kojeg se za njene nastupe traži karta više, dok je kolege masovno angažuju da im pjeva prateće vokale, poručuje da je prezadovoljna svime što je do danas postigla na profesionalnom planu.

Vlasnica brojnih hitova, pred predstojeće gostovanje u Bijeljini, za portal InfoBijeljina ističe da ju je obradovao poziv za novi nastup pred semberskom publikom.

"Pamtim publiku u Bijeljini kao odličnu", napominje nekadašnja članica grupe "Beauty Queens", sa kojom je 2007. učesvovala na Pjesmi Evrovizije, i kolegici Mariji Šerifović pomogla da pobijedi, a svojoj državi dovela najprestižnije evropsko muzičko takmičenje.

INFOBIJELJINA: Do sada ste niz puta gostovali u Bijeljini. Po čemu pamtite protekle nastupe u našem gradu i šta očekujete od narednog, pošto 5. aprila pred publiku izlazite u bijeljinskom Hotelu "Drina"? 

IVANA SELAKOV: Pamtim Bijeljinu kao grad sa velikim brojem klubova i diskoteka. Pevala sam u skoro svim pre nekoliko godina, ali su se u međuvremenu mnogi zatvorili, i bilo mi je baš žao, jer nisam imala gde da pevam; a pamtim publiku kao odličnu. Mnogo sam se obradovala kad sam dobila poziv Hotela "Drina" da gostujem kod njih, jer vidim da rade veoma uspešno i da su dosadašnji nastupi jako lepo prolazili.

INFOBIJELJINA: Budući da krajem ove godine obilježavate bitan jubilej, deceniju solo karijere, možete li podvući crtu i reći nam - u kojoj mjeri ste, u radu sa mikrofonom, ispunili svoje ciljeve?

IVANA SELAKOV: Ne mogu da verujem da je prošlo već 10 godina (smijeh). Sve u svemu, prezadovoljna sam. Ovo je mnogo više nego što sam očekivala. Jeste da sam dokazala onu staru narodnu - da se trud uvek isplati, ali jako sam zahvalna pre svega publici, jer da nije bilo nje, njihove ljubavi prema mojim pesmama, ni ja ne bih ovoliko trajala.

INFOBIJELJINA: Živimo u vremenu kada Vaše brojne kolege svoj status na estradi grade kroz postupke koji nisu usko povezani sa muzikom. Zašto ste se Vi opredijelili da put do publike krčite isključivo kvalitetnim zvukom?

IVANA SELAKOV: Zato što sam ovo zapravo ja. Nisam neko ko voli i živi kroz skandale, i ne bih umela to čak ni da odglumim. Mnoge intervjue sam odbila jer nemam šta novo da kažem i smatram da treba da se pojavim u medijima samo kad imam dobre razloge koji se odnose na muziku. I dalje ostajem pri tom stavu, jer sam dokazala da ne mora da te ima previše u medijima da bi radio i nastupao pred publikom.

INFOBIJELJINA: S obzirom da ste muzički obrazovani, ali i da pažljivo birate s kakvom kompozicijom ulazite u studio, recite mi, po Vašem mišljenju, koliko u popularnoj muzici, koja nastaje na našim prostorima, ima elemenata umjetnosti?

IVANA SELAKOV: Nisam ja merodavna i nije moja uloga da odlučujem o tome. Iskreno, čak me to i ne zanima, jer gledam sebe i pesme koje biram. Bitno mi je da se pesme meni dopadnu i da ih "osetim", a svako drugi neka bira za sebe. Publika će dati finalni sud.

INFOBIJELJINA: Mislite li da će ponovo doći vrijeme kada ćemo na estradi imati samo ljude koji to zaslužuju, vrijeme kada će moći da opstane samo kvalitet? 

IVANA SELAKOV: Pojave se likovi koji bljesnu, ali traju sezonu ili dve. Pravi pevači traju decenijama, i to je dokaz da za kvalitet "nema zime".

INFOBIJELJINA: Na Vašoj strani su talenat, mladost, hitovi… Ali, sigurno imate još ambicija koje želite da ostvarite u profesiji. Da li ste razmišljali o internacionalnoj karijeri; i kako se, na profesionalnom planu, vidite za koju deceniju?

IVANA SELAKOV: Iskreno, mi smo premala zemlja i skoro nemoguće je na polju muzike napraviti internacionalnu karijeru, pre svega zbog jezičke barijere. Zadovoljna sam karijerom koju sam postigla u Srbiji i okolnim zemljama i mislim da je to sasvim dovoljno. Jedino što želim je jedan koncert u "Sava Centru", i nadam se da ću i to ostvariti jednog dana.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )