FOTO: InfoBijeljina

Broj objekata u kojim se poslužuju hrana i piće, poput restorana i kafića, u Bijeljini se smanuje iz godine u godinu, pokazuju zvanični podaci, potvrđeni portalu InfoBijeljina.

Za samo četiri godine, odnosno od 2017. do ove, sudbinu katanca na vratima doživjeli su brojni bijeljinski ugostiteljski objekti.

Prema podacima Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), u našem gradu trenutno posluje 168 ugostiteljskih objekata, što je za čak 80 manje u odnosu na 2017. godinu.

"Prošle, 2020. godine, bilo ih je 169, a 2019. je bilo 185 takvih objekata", naveli su iz APIF-a za portal InfoBijeljina.



Godinu ranije, odnosno 2018, u Bijeljini je poslovalo 215, a 2017. godine 248 ovakvih objekata.

Dok su, prema ovim podacima, mnogi u našem gradu odustali od ugostiteljske djelatnosti, po broju benzinskih pumpi smo šampioni u Republici Srpskoj.

Podsjetimo, kako je portal InfoBijeljina nedavno pisao, od svih gradova u RS, Bijeljina je na vrhu kada je riječ o broju benzinskih pumpi, a u našem gradu imamo ih 59. Sa 45 pumpi, Banjaluka se našla na drugom mjestu.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )