FOTO: InfoBijeljina

Od svih gradova u Republici Srpskoj, Bijeljina je na vrhu kada je riječ o broju benzinskih pumpi, a u našem gradu imamo ih 59, potvrđeno je portalu InfoBijeljina u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF).

Sa 45 pumpi, Banjaluka se našla na drugom mjestu, dok je na trećoj poziciji Doboj, koji ima 16 pumpi, koliko ima i Trebinje. 

Prema podacima Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge, Gradiška ima 14 pumpi, a Zvornik jednu manje od Gradiške.

"Prijedor ima 11, Istočno Sarajevo sedam, a Derventa četiri benzinske pumpe", kažu za InfoBijeljina iz APIF-a.



Podsjetimo, to što se našla na vrhu ove liste, nikoga u Bijeljini ne iznenađuje. Naime, kako je poznato, ogroman broj građana Srbije  već godinama prelazi svojim automobilima do našeg grada, kako bi nasuli gorivo kod nas.

Na benzinskim pumpama u bijeljinskoj regiji cijene su niže u odnosu na ostatak Republike Srpske, pa i šire.

"Postala je praksa da regija Bijeljine ima niže cijene u odnosu na čitavu Republiku Srpsku, a da ne govorimo u odnosu na Srbiju koja je praktično preko rijeke i kupci svakodnevno prolaze i koriste ovakve pogodnosti", istakli su ranije iz Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )