FOTO: undefined

Problemi sa Hrvatskom i Srbijom, kada je riječ o razgraničenju, postoje decenijama, a ni u posljednje vrijeme se ništa bitnije nije desilo na rješavanju ovog pitanja, vidljivo je u informaciji u koju je InfoBijeljina imala uvid.

U najnovijem izvještaju o radu Državne komisije za granicu BiH vidi se da nema napretka sa te dvije zemlje.

"Sa predstavnicima Crne Gore nastavljeni su razgovori oko obilježavanja granične crte između dvije države", navodi se u spomenutom izvještaju Državne komisije za granicu BiH.

Treba naglasiti da je Ugovor o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore potpisan u Beču 2015. godine, a Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo Odluku o ratifikaciji 2016. godine.

"Ono što se može konstatovati jeste da nije bilo  aktivnosti po pitanju rješavanja graničnih pitanja sa Hrvatskom i Srbijom", navodi se u izvještaju Državne komisije za granicu BiH. 

Iz Državne komisije za granicu BiH ponovo tvrde da su uputili Pismo namjere i prema predstavnicima Hrvatske i prema predstavnicima Srbije, o spremnosti nastavka razgovora o granici, ali još nisu stigli odgovori.

Podsjetimo, identični problemi bili su prisutni i u ranijem periodu, o čemu je InfoBijeljina već pisala.


Povezane vijesti:

Kada će se BiH razgraničiti sa okruženjem: Dvije zemlje ne odgovaraju na pisma
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )