FOTO: undefined

U najnovijem izvještaju o radu Državne komisije za granicu BiH može se vidjeti da nema napretka po pitanju razgraničenja sa Srbijom i Hrvatskom.

Kako se ističe u izvještaju, sa predstavnicima Crne Gore nastavljeni su razgovori oko obilježavanja granične crte.

Na tim sastancima, kako je naglašeno, razmatrana su protezanja granične crte na lokalitetima na kojima je, na ranijim sastancima, utvrđeno da je potrebno izvršiti dodatnu provjeru u službenim podacima katastra. 

Neophodno je naglasiti da je Ugovor o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore potpisan u Beču 28. avgusta 2015. godine, a Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo Odluku o ratifikaciji 18. januara 2016. godine.

Istaknuto je, međutim, da u posljednje vrijeme uopšte nije bilo aktivnosti po pitanju rješavanja graničnih pitanja sa Srbijom i Hrvatskom. 
 
"Napominjemo da je Komisija uputila Pismo namjere i prema predstavnicima Hrvatske i prema predstavnicima Srbije, o spremnosti nastavka razgovora o granici, ali na adresu Komisije još nisu još stigli odgovori", navela je Komisija.
 
Problemi sa Hrvatskom i Srbijom, kada je riječ o razgraničenju, postoje decenijama, a granica je jedino riješena sa Crnom Gorom. 

Sa Srbijom se problemi odnose na hidroelektrane Zvornik i Bajna bašta. Problematično je i oko deset kilometara pruge Beograd - Bar koja prolazi kroz BiH i opštine Priboj i Rudo.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )